Hirdetés

A héten online konzultációt indított a kormány a zöldenergia témakörében

|

Kikérdezik a véleményünket akkumulátorgyárakról és a napelemekről is.

Hirdetés

Szerdán jelent meg a magyar kormány legújabb konzultációs kérdéssora. A most indult kvázi közvélemény kutatás csak online formában lesz kitölthető, ne várjuk a postai úton érkező szokásos paksamétát. A jelenlegi kérdéssor a zöldenergia és az elektromos autózás témakörében kíváncsi az állampolgárok véleményére.

Úgy tűnik, hogy ez mostanság központi téma lesz a közéleti kommunikáció során. Mindamellett, hogy tavaly a második félévben szinte minden hétre jutott egy jelentős bejelentés napelemes vagy elektromos autós pályázatokkal kapcsolatosan, tucatnyi létesülő beruházás jelzi, hogy sokat tettünk fel az átállásra.

Többen felteszik a kérdést, hogy miért fontos most ez a konzultáció. A kérdés jogos, hiszen nemrégiben parancsoltak megálljt az új naperőművek létesítésének, és a Nemzeti Energia és Klímaterv tavaly frissített változata is konkrét irányt ad a legtöbb feltett kérdés által érintett témának.

Hirdetés

Az interneten kitölthető kérdéssor a "Közös ügyünk a zöldenergia" címmel a található a https://zoldenergia.kormany.hu/ oldalon. A kérdéssor egyértelmű választ vár az eldöntendő kérdésekre, cizellálásra, megjegyzésre nincs lehetőség. Az "inkább egyetértek" és az "inkább nem értek egyet" válaszok közül lehet kiválasztani a hozzánk közelebb álló lehetőséget.

Bár konkrétan nem nevezi nevén, de két kérdés is rákérdez a hazánkba tömegével betelepülő akkumulátor-gyárakra. ("Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy Magyarország részt vegyen az elektromosjármű-gyártásban és az ahhoz kapcsolódó iparágak és területek fejlesztésében?" és "Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy a Kormány továbbra is a legszigorúbb környezetvédelmi elvárásokat fogalmazza meg a hazánkban megvalósuló beruházásokkal kapcsolatban, továbbá a hatóságoktól a jogszabályok betartásának folyamatos és szigorú ellenőrzését követelje meg?")

Ezeken felül van kérdés a Napenergia Plusz Programmal, atomenergiával és az energiaközösségek alapításával kapcsolatban is. A feltett kérdések a szokásos, kissé szájbarágós, sugalmazó stílusban fogalmazódtak meg, de aki szeretné kitölteni az online konzultációt, az megteheti április 15-ig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)