Hirdetés

Már novembertől lehet ismét pályázni napelem-támogatásra

|

Nem várnak tavaszig a második ütemmel.

Hirdetés

Tavaly december 6-val startolt el a lakossági napelempályázat, amelyen összesen 202 milliárd forint értékben lehetett pályázni vissza nem térítendő támogatásra. A sikeres pályázók akár bő 11 millió forinthoz is hozzájuthattak, amely teljes napelem-rendszerek kialakítására is elegendő lehet.

Az első ütemben több mint 43 ezer napelem-pályázatot nyújtottak be - képünk illusztráció (Fotó: america.gov)
Az első ütemben több mint 43 ezer napelem-pályázatot nyújtottak be - képünk illusztráció (Fotó: america.gov)

Az első ütemben több mint 43 ezer napelem-pályázatot nyújtottak be - képünk illusztráció
(Fotó: america.gov)

Az első fázisban Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala  megye lakói nyújthatták be a pályázatokat, őket a második ütemben Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna, a harmadikban pedig Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg következik. A pályázat negyedik ütemében Budapest, és Pest megye kerül sorra.

Hirdetés

Bár a kormány szándékai szerint a második ütem eredetileg csak 2023. tavaszán indult volna el, azonban Steiner Attila, a körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár a tegnapi napon Facebook-oldalán bejelentette, hogy az energiahelyzet miatt nem várnak addig és már novembertől elérhetővé teszik a második ütembe tartozó megyék számára a pályázatok benyújtásának lehetőségét.

Az államtitkár azt is megjegyezte, hogy az első ütemben több mint 43 ezer pályázatot nyújtottak be. A második ütemmel kapcsolatos tudnivalókat a kormány pályázati portálján tették közzé. A napelem-pályázattal kapcsolatos fontos tudnivalókat külön cikkben gyűjtöttük össze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)