Hirdetés

Újabb technológiai fejlesztés segíti a mezőgazdaságot az éhínség elleni küzdelemben

|

A Constellr megoldása összhangban áll a 21. századi elvárásokkal.

Hirdetés

A mezőgazdaság a nagy huszadik századi népességrobbanás óta folyamatos versenyfutásban van önmagával. Először a termőterületek növelésével próbálkoztak orvosolni a problémát, de ez csak részmegoldás volt, miközben további gondokat eredményezett. Az új termesztési eljárásoktól, a termelő munkát segítő innovatív gépeken át, az extrém körülmények közt való termesztésig már sok újító ötlettel igyekezett felvenni a versenyt az emberi találékonyság a élelmiszerhiány rémével.

A Constellr nevű német techcég most egy új ötlettel állt elő. Olyan termésmegfigyelő műholdas rendszert készül kiépíteni, amely minden eddiginél pontosabb képet ad majd a gazdáknak terményeik állapotáról, és ehhez már támogatókat, beruházókat is talált.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ha hihetünk a frissen alapított cég vezetésének, a rendszer minden eddiginél fejlettebb mikroszatelitekből álló gépparkkal van felszerelve, mely a jelenleg ismert legpontosabb termikus hiperspektrális képalkotó rendszert is magában foglalja. Ez olyan napi szintű adatokat gyűjt be az ellenőrzött területekről, amire mostanáig semmilyen korábban használt technológia nem volt képes.

A cég tavaly küldte fel tesztelésre az első képalkotó érzékelőjét a Nemzetközi Űrállomásra, de jövőre már élesben szeretné bevetni cipős doboz méretű hőkamerás műholdjait. A cég vezetője szerint négy ilyen műhold elegendő, hogy a föld bármely részén található termőföld illetve a rajta termesztett növény állapotáról pontos adatokat küldjön. Ezzel kenterbe verheti az Európai úrügynökség (ESA) Sentinel 3 nevű megfigyelő műholdjának teljesítményét. A Constellr ígérete szerint a technológia képes lesz felismerni a termés állapotában bekövetkező változásokat napokkal, vagy akár hetekkel a látható jelek bekövetkezése előtt.

"Az éghajlatváltozás a legfőbb kihívás, amellyel generációnknak szembe kell néznie, és a hatásai elleni küzdelem során biztosítanunk kell, hogy a globális élelmiszer- és vízrendszerek kitartsanak az alternatív megoldások megtalálásáig"

- nyilatkozta Steven Jacobs a vállalat egyik fő befektetőjének üzleti partnere.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)