Hirdetés

Egy pillanatra kiszivárogtak az elektromos Corvette képei

|

Gyorsan leszedték, de már késő volt.

Hirdetés

A Chevrolet Corvette az izomautók világának legendás szereplője, olyan típusokkal említhető csak együtt, mint a Ford Mustang vagy a szintén a Chevy által gyártott Camaro. Idén nyáron már megírtuk, hogy a General Motors családjához tartozó márkánál már fejlesztik a Corvette elektromos változatát, amely aoznban a Ford Mustang Mach E-hez hasonló SUV lehet, nem alacsony építésű aszfaltszaggató.

Ugyanebben a cikkben jeleztük, hogy még az idén piacra dobhatják a Chevrolet Corvette E-Ray nevű modellt, amelyben az izmos benzinmotort már hibrid meghajtással egészítik ki.

A véletlenül élesített weboldal egyik képe - a Corvette E-Ray választható felnijeivel (Fotó: midenginecorvetteforum.com)
A véletlenül élesített weboldal egyik képe - a Corvette E-Ray választható felnijeivel (Fotó: midenginecorvetteforum.com)

Az Electrek azonban nemrég kiszúrta, hogy a minap - feltehetően véletlenül - élesíthették a - feltehetően - már tisztán elektromos hajtású Corvette E-Ray bemutatására és konfigurálására szolgáló weboldalt. Bár a honlapot viszonylag hamar elérhetetlenné tették, mint tudjuk, az internet nem felejt, így eddigre már késő volt, több képernyőmentés és néhány információ is kiszivárgott.

Ezek alapján azt lehet tudni, hogy a Corvette E-Ray 2023 nyarán érkezhet meg, illetve azt, hogy a Corvette-ből a GM önálló almárkát faraghat, ami mostanában forró trend az autógyártóknál: elég a Seat-ból kinőtt Cuprára vagy a Citroën ingujjából kibújt, szigorúan nem almárkaként, hanem prémium márkaként titulált DS-re gondolni.

A most kiszivárgott képek alapján egyébként a weboldal még vagy kezdeti stádiumban van, vagy ugyanitt lehet majd megrendelni a Corvette E-Ray feljebb említett hibrid változatát is, a konfigurátorban látható képeken ugyanis olyan autókat látni, amelyeken még van kipufogó. Persze, elképzelhető, hogy az izomautós karakter megtartása érdekében látványelemként megtartják a kipufogókat, de azért ez nem jellemző az elektromos autóknál.

A Chevrolet Corvette E-Ray a Z06 stílusát idézi (Fotó: General Motors)
A Chevrolet Corvette E-Ray a Z06 stílusát idézi (Fotó: General Motors)

Maga a karosszéria egyébként a Corvette Z06-ot idézi, amelyet 13 féle színben lehet megrendelni. Ugyanitt ki lehet majd választani, hogy milyen stílusú és anyagú felniken gördüljön majd az autó.

TOvábbi részleteket nem árultak el, így egyelőre nem derül ki, hogy a Corvette E-Ray mire lesz majd képes, akár a lóerők, akár a hatótáv szempontjából. Egy apróság azonban arra utalhat, hogy az előrendelést már idén megnyithatják: az egyik képernyőmentésen ugyanis az alábbi üzenet olvasható: "úgy látszik, a Corvette-rajongók számára korábban jött a karácsony".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)