Hirdetés

Bármilyen cipőből elektromos görkorit csinál ez a fura szerkezet

|

A különleges görkorcsolyát aszfaltúton, de terepen is lehet majd használni.

Hirdetés

Az e-mobilitás egyre fontosabbá válik napjainkban, nem véletlen, hogy egyre-másra készülnek a különlegesebbnél különlegesebb elektromos biciklik, és az elektromos rollereket kínáló cégek is folyamatosan fejlesztenek

Akadnak emellett még különleges, villanyhajtású közlekedési eszközök, az egykerekűtől a szárnyas motorcsónakig, azonban valószínűleg sok sportrajongó szíve megdobban, ha meglátja az Escend Blades nevű fejlesztést, amely nem más, mint egy bárki által használható, csaknem bármilyen cipővel kompatibilis elektromos görkorcsolya - írja az AutoEvolution.

Az Escend Blades bármilyen cipőre felszerelhető (Fotó: Escend)
Az Escend Blades bármilyen cipőre felszerelhető (Fotó: Escend)

Az Escend Blades bármilyen cipőre felszerelhető (Fotó: Escend)

Bár a prototípus viszonylag nehéznek tűnik - darabja 3,7 kilogramm - a felhasználók nem fognak túlzottan elfáradni az emelgetésüktől, ugyanis beépített villanymotorjának köszönhetően jelentősen megkönnyíti a közlekedést, különösen emelkedőn felfelé. Az Escend Blades lelke egy-egy 400 wattos villanymotor, amellyel a felhasználó 25 km/h csúcssebességet is elérhet.

Az elektromos görkorcsolyának három üzemmódja van és jár hozzá egy távirányító, amellyel szabályozni lehet a sebességét, fékezni is lehet vele, de akár hátrafelé is lehet haladni a segítségével.

Hirdetés

A fejlesztő cég szerint a görkorik egy töltéssel 15 kilométert tudnak megtenni, a töltésük azonban egyelőre picit lassúnak tűnik: 0-ról 80 százalékra 2 óra alatt tudnak feltöltődni.

Az Escend Blades óriási előnye, hogy egy különleges, kétpontos rögzítő rendszer segítségével gyakorlatilag bármilyen cipővel használhatóak, de kompatibilisek a UFS és a Powerslide Trinity bakancsokkal is.

Az elektromos görkorikhoz Kickstarteren gyűjtötték össze a szükséges összeget, az első darabokat várhatóan idén októberben postázzák. Aki szeretne egy párra beruházni, annak azért elég mélyen a zsebébe kell nyúlnia: 740 dollárért, azaz bő 300 ezer forintért lehet hozzájutni az Escend Blades-hez.

Korábban itt írtunk egy hasonló fejlesztésről, amellyel bármelyik bicikliből e-bringát csinálhatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)