Hirdetés

Két új e-bringás céget is alapít a Porsche

|

Pedig már egynél is több van nekik.

Hirdetés

A Porsche neve nem csak az autóiparban cseng jól, a német márka ugyanis már korábban is gyártott prémium kategóriás kerékpárokat, az elektromos biciklik megjelenésével azonban új lehetőségek nyíltak meg előttük. A cég e-bringák iránti érdeklődését jól mutatja, hogy már évekkel ezelőtt bevásárolták magukat az elektromos kerékpárokat gyártó Greyp nevű cégbe - amelyet egyébként a horvát csodagyerek, Mate Rimac alapított, aki mostanában elektromos hiperautót fejleszt - tavaly pedig már többségi tulajdont is szereztek a startupban. Idén nyáron korábban pedig felvásárolták a FAZUA nevű céget is, amely elektromos biciklikhez fejleszt hajtásláncokat.

Most az Electrek számolt be róla, hogy a Porsche tovább üti a vasat: a német cég ugyanis nemrég nem is egy, hanem két új vállalatot is alapított - mindkettő vegyes vállalkozás, a holland Ponoooc Investment B.V.-vel karöltve - hogy tovább erősítse pozícióit az e-bringák piacán.

A Porsche eddig is komoly tényező volt az e-bringák világában, de mostantól megkerülhetetlenné válhat (Fotó: Porsche)
A Porsche eddig is komoly tényező volt az e-bringák világában, de mostantól megkerülhetetlenné válhat (Fotó: Porsche)

A Porsche eddig is komoly tényező volt az e-bringák világában, de mostantól megkerülhetetlenné válhat (Fotó: Porsche)

Az egyik cég Porsche eBike Performance GmbH néven kezdi majd tevékenységét, amely főleg az elektromos biciklikhez való alkatrészek, azaz villanymotorok, akkumulátorok, illetve ezek vezérlőszoftvereinek fejlesztésére koncentrál.

A másik válllakozás, a P2 eBike GmbH az előző cég termékeinek felhasználásával gyárt majd elektromos kerékpárokat a fogyasztók számára.

Az első cég élére az a Jan Becker érkezik majd, aki eddig a Porsche Lifestyle vezérigazgatója volt,míg a másik cég élére Moritz Failenschmid-et nyerték meg, aki eddig a Focus Bikes ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

A Porsche számára óriási lehetőséget látunk az elektromos kerékpárok szegmensében. Ezért bővítjük folyamatosan az ezirányú tevékenységeink körét

- mondta Lutz Meschke, a Porsche AG igazgatótanácsának alelnöke.

Az Electrek értesülései szerint a Porsche márkanév alatt kifejezetten a teljesítményre kihegyezett e-bringák készülhetnek majd, azonban az alkatrészeket fejlesztő cégen keresztül más gyártókat is ellátnának a termékeikkel. A lap megjegyzi, hogy az elektromos kerékpárok, pedelec-ek európai értékesítése jelentősenmeghaladja az elektromos autók piaci eredményeit (noha a trend mindkét szegmens esetén egyértelmű növekedést mutat).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)