Hirdetés

Döbbenetes balesetet rögzített egy Tesla kamerája

|

Ezúttal jól vizsgázott a vezetőtámogató rendszer.

Hirdetés

Többször írtunk a Tesla megtévesztően elnevezett vezetőtámogató rendszereinek, az Autopilotnak és a Full Self-Driving (FSD) módnak a hibáiról, illetve az azok miatt bekövetkezett ütközésekről. Az alábbiakban azonban egy olyan balesetről lesz szó, amelyben nem érintett egyetlen Tesla sem, azonban az elektromos autó fedélzeti kameráinak köszönhető, hogy felvétel készült az esetről.

Az InsidEVs szúrta ki az alább is látható felvételt, amelyet egy Anoop Khatra nevű twitterező osztott meg a világgal.

(Fotó: Unsplash/krakenimages)
(Fotó: Unsplash/krakenimages)

Az eset feltehetően az Egyesült Államokban történt, a videón remekül látható, ahogy a sötét színű autó elhalad a Tesla mellett, amely mögé be is sorol az Autopilot rendszert használó jármű.

Hirdetés

Ezután következik be a baj: a középső sávban haladó ezüstszínű pickup bal első kereke minden előzetes jel nélkül egyszer csak elszabadul és begurul a Tesla előtt haladó jármű elé.

A sofőrnek már esélye sincs elkerülni az ütközést, mivel az elszabadult kerék bőven féktávolságon belül van. A feltehetően még mindig nagy sebességgel mozgó kerék találkozik az autóval, ennek hatására pedig a jármű több méterre is a levegőbe emelkedik, majd leír egy fél fordulatot a hosszanti tengelye körül, végül majdnem pontosan orral érkezik vissza az úttestre.

Itt érhető tetten, hogy ebben az esetben jól működött a Tesla Autopilot rendszere: látszik, hogy egy picit elhúzza a kormányt, hogy a balesetes autó felől érkező, még mindig meglehetősen gyorsan mozgó abroncsot elkerülje, majd lelassít, hogy ne ütközzön neki az előtte keresztbeforduló roncsnak.

A videó utolsó másodperceiben látható, hogy a leszakadt kerékvalószínűleg még egy autónak nekiütközhetett, ugyanis, először kigurul a képből, a felvétel végénél viszont továbbra is jelentős sebességgel visszagurul és pont a balesetet szenvedett autónak ütközik, amelyről jó magasra felpattan, szerencsére elkerülve a mellette lévő sávban elhaladó kisteherautót.

A Tesla sofőrje később arról is beszámolt Twitteren, hogy csodával határos módon a balesetet szenvedett autó vezetője sérülés nélkül úszta meg a kalandot és a saját lábán tudott távozni a helyszínről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)