Hirdetés

Gyári videó szivárgott ki a Tesla Cybertruckjáról

|

Fény derült az elektromos pickup egyik izgalmas megoldására.

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy 2023-ban végre már tényleg legördülhetnek a Tesla gyári futószalagjairól az első Cybertruck elektromos pickupok. A meghökkentő formájú jármű érkezését még 2019-ben jelentették be, azonban a koronavírus-világjárvány komoly akadályokat gördített a gyártás megkezdése elé.

A nagy lendülettel beharangozott, formabontó gép fogadtatásán nem segített sokat, hogy a  akkori bemutató során emlékezetes módon betört a Tesla által törhetetlennek nevezett Armor Glass ablaküveg, amikor egy fémgolyóval megütötték, demonstrálandó a törhetetlenségét.

2023 nyarán talán már tényleg megérkezhet a Tesla Cybertruck (Fotó: Tesla)
2023 nyarán talán már tényleg megérkezhet a Tesla Cybertruck (Fotó: Tesla)

A Cybertruck gyártását azonban leginkább a chiphiány, illetve az ellátólánc további problémái, valamint a gyári kapacitás hiánya is késleltette, tavaly év végén azonban felcsillant a remény, amikor a Tesla elkezdte toborozni a szakembereket a projektre, a mostani információ szerint pedig idén nyáron valóban felpöröghetnek a gyártósorok.

Hirdetés

Múlt hét végén pedig felkerült egy videó a szintén Elon Musk tulajdonában álló Twitterre, amelyen egyrészt egy működő, valódinak látszó Cybertruck látható, ráadásul a felvétel rávilágít az elektromos pickup egyik fontos megoldására - írja az InsideEVs.

A Tokyotesla nevű Twitter-felhasználó videóján ugyanis látszik, hogy a Cybertrucknak mind a négy kereke kormányozható lesz, azaz, a hátsó kerekek az elsőkkel elletétes irányba fordulnak kanyarodáskor, hogy ezzel csökkentsék a pickup fordulókörét.

Elon Musk már 2021-ben megerősítette, hogy a Cybertruckhoz valóban tervezik az összkerék-kormányzást, hogy a jármű hatékonyabban tudjon manőverezni, főleg a szűkebb helyeken.

Az első tömeggyártású autó, amelyben megjelent ez a megoldás, az 1985-ös Nissan R31 Skyline volt, napjainkban azonban egyre több gyártó alkalmazza a technológiát: az elektromos GMC Hummer EV még külön el is nevezte azt a funkciót, amelynek köszönhetően az autó átlós mozgásra is képes, de a négy kormányzott kerék megjelent a Mercedes EQS, a Porsche Taycan és a Lamborghini Urus modelleken is. A Hyundai pedig nemrég egészen extrém megoldással jelentkezett, amellyel akár álló helyben képes körbeforogni az autójuk.

Visszatérve a fenti videóra: az éles szemű internetezők szerint nagyon valószínű, hogy nem teljesen friss felvételről van szó, hanem még tavaly tavasszal készülhetett, amikor a Tesla óriási, Giga Texas nevű gyárát megnyitották. Erre az alkalomra Cyber Rodeo néven nagyszabású programsorozatot is hirdettek, nem kizárt, hogy a Cybertruck kormányzását is akkor mutatták be az érdeklődőknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)