Hirdetés

Plasztikai sebészhez megy a Tesla Model 3

|

A felfrissített modellt egyelőre Project Highland kódnéven emlegetik.

Hirdetés

A Tesla autóit lehet szeretni, nem szeretni, az azonban elvitathatatlan a cégtől - amelyet a tévhitekkel ellentétben nem Elon Musk alapított - hogy elhozták az elektromos autók forradalmát, a 2008-ban bemutatott Tesla Roadsterrel - amelynek már fejlesztik a második generációját.

A Model S után 2017-ben dobták piacra a hatalmas sikert jelentő Model 3-at, amely 2018 és 2020 között háromszor nyerte el a világ legtöbbet értékesített elektromos autójának járó elismerést, tavaly júniusban pedig gazdára talált az egymilliomodik példány is.

A Tesla Model 3 megújult változata 2023 második felében jelenhet meg (Fotó: Tesla)
A Tesla Model 3 megújult változata 2023 második felében jelenhet meg (Fotó: Tesla)

Míg azonban a 2012-ben bemutatott Model S tavaly komolyabb ráncfelvarráson esett át, az ötödik évét taposó Model 3-at csak a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül érkező szoftverfrissítésekkel kozmetikázták. Az InsideEVs viszont most arról számolt be, hogy a cég már dolgozik a faceliften, ami a Project Highland kódnevet kapta. Ez érinti majd az autó külső megjelenését és a belső teret is, de várhatóan hozzányúlnak majd az elektromos hajtáslánchoz és az akkumulátorhoz is.

Hirdetés

A felfrissített modell abban is segíti majd a Teslát, hogy csökkentse a gyártási költségeket. Akárcsak a Tesla Model Y-nál, a cég gyáraiban új technológiát kezdtek alkalmazni, ami lehetővé teszi, hogy a karosszéria acél elemeit a korábbinál nagyobb, egybefüggő darabokból készítsék el, ami csökkenti az alkatrészek számát.

Az új Tesla Model 3-ban úgynevezett yoke kerülhet a kormány helyére (Fotó: Tesla)
Az új Tesla Model 3-ban úgynevezett yoke kerülhet a kormány helyére (Fotó: Tesla)

Bár a Teslákban amúgy sincs túl sok fizikai gomb, a gyártó a hírek szerint arra készül, hogy még azt a keveset is eltüntetik majd az új Model 3 belsejéből, amely az eddigi kormány helyett megkaphatja az új Model S-ekben látható, csapott aljú, repülőgép-kormányra emlékeztető verziót, amit angolul yoke-nak hívnak, ezt magyarul szarvkormánynak nevezik, ami a Tesla esetében nem teljesen helytálló, de jobb híján maradjunk ennél a kifejezésnél.

A fogyasztók általában a szemmel is látható változásokat azonosítják az újdonsággal. A Tesla pedig tisztában van ennek fontosságával. A várható változtatások ezért nagoyn fontosak lesznek, hogy az elektromos autók vásárlóinak továbbra is elsőként jusson eszébe a Telsa neve, amikor már kiváló minőségű alternatív termékek is kezdik elárasztani a piacot

- értékelte a hírt Ed Kim, az autóalkatrészeket gyártó AutoPacific Group elnöke.

A ráncfelvarráson átesett Tesla Model 3 várhatóan 2023 harmadik negyedévében jelenik majd meg, elsőként a kínai piacon, ahol annyira népszerű a márka, hogy a konkurencia már álhírekkel igyekszik besározni a cég nevét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)