Hirdetés

Megdőlt a Teslákkal és sóval kapcsolatos tévhit

|

A futótűzként terjedő Tesla-szívatás valójában nem működik.

Hirdetés

A különféle videós közösségi hálózatokon, főleg a TikTok és a YouTube Shorts felületén több olyan videót is találunk, amelyben azt állítják, hogy a Tesla autóit egy pofonegyszerűnek tűnő módszerrel le lehet "fagyasztani".

Pontosabban, el lehet érni, hogy a cég több szempontból problémás, önvezetőnek nevezett, valójában vezetőtámogató rendszerei csődöt mondjanak.

Hirdetés

A magyarázat szerint elég az autót körbevenni egy fehér körrel, amit például több zacskó só kiszórásával lehet létrehozni. Ez potenciálisan megtévesztheti a vezetőtámogató rendszereket, amelyek záróvonalnak tekinthetik a fehér vonalat, így azt nem lesznek hajlandóak átlépni. Ha az egész autó körbe van véve vele, akkor a tulajdonos így járt, a jármű nem fog elindulni.

Bár a korábban kifejlesztett, valamilyen szintű önvezetési megoldásokat használó autóknál még valóban működött ez a "csapda", amelyet akár fehér krétával vagy festékkel is elő lehetett állítani, a tecnhológia mostanára azért sokat fejlődött.

@topperguild

When he saw the ring of salt around his Tesla 😂

♬ original sound - Topper Guild

A Tesla vezetőtámogató rendszerei is hajlamosak hibázni, sőt akár balesetet is okozhatnak, azonban, ahogy a fenti videón is látható, egy kis sóval már nem lehet kifogni a cég által gyártott autókon. Érdekes lenne ugyanakkor megnézni, hogy más gyártmányú, hasonló vagy fejlettebb vezetőtámogató rendszerekkel felszerelt gépek hogyan reagálnak a hasonló trükkökre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)