Hirdetés

Elkészült a Tesla töltőállomás LEGO változata

|

Az alkotó nem spórolt a csodálatos apró részletekkel.

Hirdetés

A régi, enciklopédiás szólásmondás mintájára kijelenthető, hogy amiből nem készült még LEGO-készlet, az jó eséllyel nem is létezik. Az olyan popkulturális mérföldkövek, mint a Star Wars, a Super Mario vagy a Jurassic Park ikonikus szereplőit és jeleneteit már "kifaragták" a dán építőjátékból, azonban egyelőre csak kevés figyelmet szenteltek az e-mobilitásnak.

Az elektromos autók világában a Tesla neve legalább olyan jól cseng, mint a fenti címek a filmek és a videojátékok között, így nem csoda, hogy egy kreatív rajongó most megtervezte Elon Musk autómárkájának jellegzetes Supercharger töltőállomását - írja az InsideEVs. Bár nem tökéletes az egyezés, de felfedezhetőek hasonlóságok a Musk által elképzelt Tesla Rest Stop töltőállomásokkal.

Íme a Tesla Supercharger töltőállomás LEGO-ból (Fotó: LEGO Ideas)
Íme a Tesla Supercharger töltőállomás LEGO-ból (Fotó: LEGO Ideas)

Egyelőre tehát nem hivatalos készletről, hanem olyan alkotásról van szó, amelyet az Airbricks95 nevet használó tervező feltöltött a LEGO Ideas weboldalára. A dán cég itt gyűjti azokat a szetteket, amelyeket az ügyeskezű rajongók találtak ki, a netezők pedig szavazhatnak a kedvenceikre.

Hirdetés

Amelyik készlet össze tud gyűjteni tízezer szavazatot, azt a LEGO szakértői alaposabban is megvizsgálják, ha pedig arra érdemesnek találják, bekerülhet a cég hivatalos kínálatába. Ilyenkor egy picit még csiszolnak a rajongói terven, hogy tökéletesen passzoljon a LEGO stílusához.

Tesla Model 3 a töltőoszlop mellett - a töltőfej feltehetőleg egy LEGO-lézerpisztoly volt korábban (Fotó: LEGO Ideas)
Tesla Model 3 a töltőoszlop mellett - a töltőfej feltehetőleg egy LEGO-lézerpisztoly volt korábban (Fotó: LEGO Ideas)

A szóban forgó készlet Tesla Center néven szerepel az Ideas oldalán, tulajdonképpen egy Tesla-szalonról van szó, amelyben bemutatóterem és márkaszervíz is helyet kapott. A LEGO-ra jellemző apró részletek itt is megjelennek, a szalonban például meg lehet nézni a falra erősített színválasztékot - amelyet épp múlt héten frissítettek egy látványos újdonsággal - de említést érdemel maga a Tesla-felirat és a cég logója is.

A bemutatóterem falán sorakoznak a választható színek (Fotó: LEGO Ideas)
A bemutatóterem falán sorakoznak a választható színek (Fotó: LEGO Ideas)

A szalon előtti kis parkolóban 3 Supercharger-oszlopot találunk, a töltőfej valószínűleg valamelyik Star Wars-készlet lézerpisztolya lehetett korábban. Az épület tetejére pedig napelem-paneleket is tervezett az alkotó, elvégre az elektromos autók zéró emissziós működéséhez elengedhetetlen a megújuló energia.

A LEGO Cybertruck külön említést érdemel (Fotó: LEGO Ideas)
A LEGO Cybertruck külön említést érdemel (Fotó: LEGO Ideas)

Ha pedig Tesla-szalon, beszélnünk kell az autókról is. A fehér színű valószínűleg egy Model 3 lehet, a fekete egy Model Y vagy egy Model X, a bemutatóteremben pedig egy piros színű, feltehetően Model S parkol. A legjobb elem azonban kétséget kizáróan a szürke Cybertruck, amely szinte tökéletesen hozza az évek óta ígérgetett pickup meghökkentő formavilágát.

A készletre cikkünk írásának pillanatában még csak 3650 szavazat érkezett, azonban még 593 napig lehet voksolni a Tesla-LEGO-ra, így van rá esély, hogy hivatalos készlet legyen belőle.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)