Hirdetés

Telefon nélkül is lehet majd használni a legnépszerűbb navigációs applikációt

|

Azért egy autó nem árt majd hozzá.

Hirdetés

Világszerte körülbelül 130 millió, Magyarországon pedig több százezer autós használja a rendkívül népszerű navigációs és útvonaltervező applikációt, a Waze-t - amelyben már egy népszerű videojáték-figura is segíthet a tájékozódásban. Az alkalmazás használatához eddig okostelefonra volt szükség, a jövőben azonban erre nem lesz szükség, feltéve, ha valaki egy új Renault volánja mögött ül - írja az Engadget.

A lap információi szerint az applikáció Franciaországban is rendkívül népszerű, ezért a Google - amely 2013-ban egymilliárd dollárért vásárolta meg a Waze-t - együttműködési megállapodást kötött a Renault-val, aminek értelmében egy új, kifejezetten autókhoz fejlesztett verzió készül majd a szoftverből. Az új generációs Waze eszerint az új Renault Austral Hybrid és a tisztán elektromos Renault Megane E-Tech EV-k fedélzetén lesz elérhető.

A szoftver jövőre több gyártó autóiba is bekerülhet (Fotó: Waze)
A szoftver jövőre több gyártó autóiba is bekerülhet (Fotó: Waze)

Természetesen, a Waze-t eddig is lehetett használni az autók központi kijelzőjén, ehhez azonban arra volt szükség, hogy a felhasználó először telepítse a saját telefonjára, aztán az Android Auto vagy az Apple Carplay segítségével "kivetítse" a képernyőre. Mostantól azonban az új Renault-kban az applikáció eleve elérhető lesz az infotainment rendszerben, azaz akkor is működik majd, ha épp nincs nálunk a telefonunk.

Hirdetés

A Renault-sofőrök mostantól valós időben élvezhetik a Waze összes funkcióját, az útvonaltervezéstől a figyelmeztetéseken át a korábban elmentett helyszínekig, ráadásul mindez be lesz építve az autójuk kijelzőjébe

- írta a Waze saját blogján.

A francia gyártó legújabb modelljeibe kerülő multimédia-rendszer már támogatja az Android Auto és az Apple Carplay vezeték nélküli használatát is, azonban a Waze mellett olyan további applikációk is bekerülnek az új Renault-k fedélzeti szoftverébe, mint a Google Maps és a Spotify.

A Waze azonban nem elégszik meg ezzel az egy autógyártóval és  2023-ban további márkákkal tervez megállapodni, így jövőre újabb modellekben válhat elérhetővé a népszerű navigációs megoldás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)