Hirdetés

Összegraffitizték a Tesla elektromos kamionját

|

Állítólag most már tényleg nemsokára megérkeznek a cég elektromos kamionjai - de komolyan!

Hirdetés

A Tesla ugyan egyrészt épp letarolja a világot, ami az eddigi modelljeik gyártását illeti, közben azonban komolyan küzdenek, hogy végre-valahára elkészüljenek a Cybertruck pickuppal, amelynek hivatalos érkezését már többször eltolták. Hasonló cipőben jár a Tesla Semi nevet viselő elektromos kamion is, amelyet már többször bemutattak, de a tömeggyártásra az akkumulátorok ellátóláncának akadozása miatt egyelőre még nem került sor.

Ennek ellenére Elon Musk cége előszeretettel mutogatja a kétségtelenül látványos teherautót, így nem véletlen, hogy kiállították az idén szeptember 30-án megrendezett Tesla AI Day nevű rendezvényükön. Az AI Day olyasmi, mint az Apple éves fejlesztői konferenciája, a WWDC, ahol a cég legújabb és legmenőbb fejlesztéseit mutatják be - leginkább a befektetők megnyugtatására.

A Tesla Semi gyártását már többször el kellett halasztani (Fotó: Tesla)
A Tesla Semi gyártását már többször el kellett halasztani (Fotó: Tesla)

Az idei AI Day során mutatkozott be például a Tesla Optimus nevű robotja, amely Elon Musk tervei szerint idővel majd a cég gyáraiban fogja átvenni a megterhelő és monoton fizikai feladatokat az emberektől.

Hirdetés

Ennél lényegesebb azonban, hogy a Tesla Semi elektromos kamionból is közszemlére tettek egy példányt - a cég korábban pár darabot legyártott a teherautóból, jelenleg, ahogy említettük is, a tömeges gyártás kihívásaival küzdenek - írja az InsideEVs. Nagy a nyomás a vállalaton, mert az első darabokért már türelmetlenül sorban állnak a megrendelők, köztük például a Pepsi is, amely bizonyára fontos arculatépítő szerepet is szán majd a Tesla kamionjainak, ha azok végre megérkeznek. Erre a legnagyobb valószínűség szerint jövőre kerülhet sor legkorábban.

Mivel ennél többet nem igazán tudtak mondani róla, az AI Day-en kiállított Semi látványos díszletként jutott csupán szerephez.

Ennek érdekében a felkértek egy graffiti-művészt, hogy dekorálja ki a fehér kamiont. A kész műalkotás pedig természetesen Tesla-tematikát kapott: az említett Optimus robotok láthatóak rajta, amelyek épp egy Cybertruck összeszerelésének utolsó simításait végzik el.

A fotókat a Twitteren tették közzé, itt pedig egy jól értesült villanyautó-rajongó, az Occupy Mars YouTube-csatorna üzemeltetője azt írta, hogy a Tesla Semi megkapja majd a cég személyautóiban már elérhető Full Self-Driving (FSD) módot. Szándékosan nem nevezzük önvezető módnak, ugyanis ez még a legjobb esetben is csak 3-as szintű önvezetésre képes, azonban az amerikai Tesla-tulajdonosok gyakran számolnak be róla, hogy az FSD módot bizony még csiszolni kellene: a vezetőtámogató megoldás miatt egy youtuber kishíján szakadékba zuhant, egy szoftverbiztonsági szakértő szerint pedig az FSD nem érzékeli rendesen a gyerekeket, aminek könnyen baleset lehet a vége.

Ezek fényében érdekes lesz látni, hogy ha elindulnak az első Tesla Semik, hogyan kezelik majd a hasonló helyzeteket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)